Aan het boek over wonderbaarlijke sprookjes (maar dan echt gebeurd), voor kinderen tot 120 jaar, wordt nog druk geschreven en getekend. Hieronder vind je alvast een kort fragment. Veel leesplezier.

In een land ver voorbij ginder staat een oude school. Hij is zo groot als drie koninklijke paleizen bij elkaar. Aan de buitenkant is hij prachtig versierd met zuilen, koepels en nog veel meer ornamenten. De binnenkant is nog mooier. Muurschilderingen met bladgoud, beelden van het fijnste marmer, kroonluchters met echte kristallen en brede trappen die leiden naar de vele zalen. Alleen de knapste koppen van de hele wereld hebben hier les. Wel duizend talen hoor je in dit gebouw.

 

Maar wat de meeste mensen niet weten, zelfs die knapste koppen niet, is dat aan de rechter zijkant van deze school een deur zit. Een deur niet hoger dan een kind van zes en voorzien van een rode letter M. Diegenen die het geluk hebben met hun hart te kunnen zien, weten van het bestaan van deze deur en wie er door naar binnen gaan. De rest van de mensen die slechts met hun ogen kunnen zien, welnu … die zullen er over verteld moeten worden.

 

Maar dát is weer een ander verhaal.