Natuurwezens, meesters in creëren

Erica de Kat AngelinoNatuurwezens

 

 

Ondanks de nauwe samenwerking, alle prachtige dingen die er tijdens de maak van de Earth and Sky Synergy Essences gebeuren en het plezier hierbij, heb ik soms toch nog twijfels over het belang van deze essences. Moet ik hier wel mee doorgaan? Is dit wel écht de bedoeling? Een tijd geleden had ik weer zo’n momentje van ‘wat moet ik nou?’

 

De tweede set gaat over de wijsheid en inzichten van de wezens van Binnen-Aarde. Wezens waar ik eigenlijk nog niet zo lang contact mee heb. Is er al wel genoeg verbinding met hen om aan de essences te gaan werken?

Met de natuurwezens van ‘op’ de Aarde heb ik al tientallen jaren diep contact. Maar met de wezens van Binnen-Aarde …. Enfin, ik bedacht me dat ik deze vraag gewoon kon stellen aan de natuurwezens. Mijn vraag was als volgt: ‘als het de bedoeling is dat ik dit jaar nog essences ga maken samen met de wezens van Binnen-Aarde, kan ik dan deze week informatie of aanwijzingen krijgen over hen. Ik had deze vraag uitgesproken waar Mimi bij was, terwijl wij in haar appartement waren. Nog geen half uur later kwam een gemeenschappelijke vriendin totaal onverwacht voorbijlopen. Een lieve dame waarvan ik nog niet zo lang geleden een prachtige steen heb gekregen uit Cornwall die met Binnen-Aarde te maken heeft. Zo, dat was wel een hele snelle bevestiging. Ik was overrompeld, maar moest zo lachen.

 

Na haar vertrek, gingen Mimi en ik naar een open atelierroute. Bij het eerste atelier was de kunstenaar helemaal ontroerd dat wij zo van de natuur hielden, dat we spontaan over de natuurwezens en de essences begonnen. Ze kon haar geluk niet op. Ik moest per sé een naam noteren van een goede vriendin van haar die al haar hele leven samenwerkt met natuurwezens. Oh die boefjes, nu werd ook het belang van de samenwerking en de essences bevestigd.

 

Atelier nummer 2 had ook nog een leuke verrassing voor ons in petto. Mimi klankt en heeft een diepe verbinding met de Hathors. Staat er ineens een meer dan manshoog houten beeld in dat atelier wat verdacht veel weg had van een Hathor. Direct daarnaast stond op een plankje een boekje met ‘Versjes uit Kabouterland’. Precies tussen het beeld en het boekje stond een piano waarop een briefje was geplakt. Op dit briefje stond ‘spelen mag’. Wat een grappenmakers zijn die natuurwezens toch. Misschien een hint voor Mimi en mij om nog wat speelser te worden.

 

Bij atelier nummer 3 hadden we een diepzinnig gesprek met de kunstenaar die, terwijl ook daar natuurwezens ter sprake kwamen, ineens begon over haar grootmoeder die haar altijd verhalen vertelde over natuurwezens. Ze herinnerde zich dat ze in de klas ooit vertelde dat ze thuis een huiskabouter had, wat helaas hoongelach teweegbracht onder de medeleerlingen. Weg vertrouwen in de natuurwezens. Ik heb haar gezegd dat ze, wanneer ze dat zou willen, een keer wat lekkers voor de natuurwezens zou kunnen klaarzetten. Wellicht dat ze op die manier de deur weer op een kiertje zou kunnen zetten voor hen. Door de films die in dit atelier te zien waren, werd Mimi ineens geïnspireerd: ‘hoe gaaf zou het zijn om de natuurwezens zo te kunnen laten zien?’ (Ik denk stiekem dat de natuurwezens haar dit idee in haar oor gefluisterd hadden.) Mijn hoofd draaide overuren. Ik zag zo’n film helemaal zitten. Hoe mooi zou het zijn deze film in scholen te kunnen vertonen. Kinderen een kwartiertje lang hiernaar laten kijken zodat ze helemaal tot zichzelf kunnen komen en uitgerust de dag kunnen voortzetten, wow.

 

Genoeg bevestigingen voor een heel leven in één middag. Lieve schatten we gaan gewoon door met het maken van de essences. Speels, serieus, maar bovenal zonder twijfel.

 

 

Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwe blog posts en verder nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (zie ‘contact’).