Natuurwezens, hoe maak je contact

Erica de Kat AngelinoNatuurwezens

 

 

Wanneer je één of meerdere van de onderstaande uitspraken met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan zit het wel snor met je verbinding met natuurwezens:

 

  • je bent een directe afstammeling van een oud sjamanengeslacht uit Mongolië;
  • je neemt dagelijks Ayahuasca tot je dat speciaal gebrouwen is door de stamoudste van een mysterieuze indianenstam in het Amazoneregenwoud;
  • je hebt – al is het maar een ietsiepietsie – Iers bloed door je aderen stromen;
  • je woont al sinds je geboorte in het noordelijkste puntje van Ijsland;
  • Madame Blavatsky was je achter achter-oudtante;
  • je derde oog is net zo getraind als de biceps van Mister Universe;
  • interdimensionaal reizen is een eitje voor je.

Zo niet, dan geef ik je hieronder nog een paar tips hoe je je makkelijk kunt verbinden met natuurwezens.

 

Ik maak hier nou een grapje over (en dat doe ik graag, net als de natuurwezens trouwens), maar vanaf nu ben ik geheel serieus.

 

Allereerst moet je weten dat wanneer je contact wilt maken met een natuurwezen, je je met blijdschap in je hart open moet stellen voor hem. Wanneer je vanuit een speelse bui, waarin alles kan gebeuren en je op de vraag ‘zullen we …?’ zonder enige twijfel en volmondig JA kunt antwoorden, het natuurwezen tegemoet treedt dan heb je zeker de aandacht van hem of haar.

Als je dat prettig vindt kun je een ritueel uitvoeren, maar dit is absoluut niet nodig. Je intentie en respect voor het natuurwezen is al meer dan voldoende.

 

Daarnaast is het essentieel dat er een natuurwezen is die er net als jij veel zin in heeft om contact te maken en welwillend is zich te laten horen of zich aan jou te tonen.

 

Hoe maak je gewoonlijk contact met mensen? Je nodigt iemand thuis uit of je treft iemand buitenshuis. Voor natuurwezens geldt precies hetzelfde, alhoewel zij weten dat mensen zich doorgaans beter kunnen afstemmen op hen in de natuur.

Voor een contact thuis maak je je huis schoon voor de gelegenheid. Koopt een leuk boeketje bloemen, of beter nog je zet er een paar uit je eigen tuin in een vaas. Je haalt iets lekkers te eten en drinken in huis. En je zet een feestelijk muziekje op.

Voor het contact in de natuur kun je een cadeautje meenemen voor de natuurwezens. Een mooie bloem, een kristal, iets lekkers te eten of drinken (bij voorkeur iets biologisch), of iets waarvan jij vindt dat het gepast is.

Natuurwezens houden hier net zo van als mensen. Wij zijn tenslotte één grote familie van lichtwezens.

 

Thuis of in de natuur kun je je vervolgens gaan afstemmen op hen. Je kunt gaan mediteren of gewoon je aandacht naar binnen richten en stil worden. Op deze manier verhoog je je eigen trilling en kan de sluier opgelicht worden. Geniet van alle prachtige grote en kleine dingen wanneer je in de natuur bent.

Je kunt de vraag stellen of er een natuurwezens aanwezig is die zich aan jou wil tonen. In de natuur is het vaak net iets makkelijker om hierop een bevestiging te krijgen in de vorm van een vogel die overvliegt, een blaadje dat valt, er ineens wind gaat waaien precies waar jij je bevindt. Maar ook thuis kun je je gewaar worden van de (kerk)klok die ineens slaat terwijl je de vraag stelt. Je huisdier die zich op dat moment verplaatst, je een geluid hoort in huis dat er normaal niet is, om maar een paar voorbeelden te noemen.

 

Vervolgens kun je je nu gaan afstemmen op wat het natuurwezen jou te vertellen heeft. Je krijgt misschien een woord of zin te horen. Wellicht een naam. Deze naam is trouwens niet zijn echte naam, maar een naam die wij kennen en kunnen onthouden. Zijn echte naam verklapt hij niet en is door ons niet eens uit te spreken. Natuurwezens zijn op hun hoede om hun echte naam te geven omdat wij mensen daardoor macht over hen zouden krijgen.

Uiteindelijk laat hij jou misschien een beeld zien hoe hij eruit ziet. Ook dit beeld klopt niet echt. Het is een vorm die wij mensen kunnen begrijpen. Wezens die niet uit materie bestaan zijn door ons natuurlijk ook niet met onze fysieke ogen te zien. In de loop der duizenden jaren zijn er soorten archetypes ontstaan die wij met onze beperkte belevingswereld kunnen bevatten en herkennen. (Lees hier eventueel ook over in het tweede blog ‘natuurwezens voor beginners’.)

 

Het kan zijn dat het natuurwezen jou een vraag stelt. Wees open als een kind en verzin niks. Natuurwezens prikken hier trouwens direct doorheen en zullen dan geneigd zijn te vertrekken omdat ze niet tegen nep kunnen.

 

Hoe kort of lang jullie contact zal zijn hangt van een heleboel factoren af. Net als wij hebben natuurwezens ook nog andere dingen te doen dan zich alleen met mensen bezig te houden. Jouw staat van blijheid en oprechtheid spelen ook een grote rol.

 

Contact maken met je lichaamsnatuurwezen kan misschien wat moeilijker zijn omdat hij letterlijk zo dichtbij is. In dat geval kun je visualiseren dat er een werveling – een soort vortex – van licht in je handpalm ligt. Houd deze vortex eerst een tijd in je schoot. Daarna breng je het voorzichtig naar je hart en omhels je het wezen. Laat de vortex van licht je hele lichaam doordringen. Krijg je een beeld van het wezen? Hoor je een woord? Ruik je een geur? Wat voel je? Praat tegen hem en luister wat hij jou te zeggen heeft. Bedank het wezen na afloop voor jullie contact en voor alles wat hij voor jou heeft gedaan. Mede dankzij hem ben jij onderdeel van het leven op Aarde.

 

Mijn allereerste ontmoeting met natuurwezens zal ik nooit vergeten. Ik had mij ingeschreven voor een workshop ‘ontmoeting met natuurwezens’ van Dick van den Dool. We werden gevraagd op intuïtie een plek in de tuin te zoeken. Ik had een lange treinreis en vermoeiende werkweek achter de rug en zocht naar rust. Die vond ik bij een bepaalde boom. Ik ging met mijn rug tegen de stam zitten en hoopte natuurlijk op direct contact met een natuurwezen. Ik heb, denk ik, een half uur tegen de boom aangezeten en voelde of hoorde niks. Behoorlijk gedesillusioneerd ging ik terug naar de plek waar we in een kring gingen zitten om elkaar te vertellen wat we beleefd hadden. Ik hoorde het ene prachtige verhaal na het andere aan en dacht alleen maar: ‘prut, ik heb straks geen bal te vertellen, ik vind dit zo balen.’ Degene naast mij stak haar verhaal af en ik werd steeds somberder. Totdat ineens een soort gordijntje geopend werd voor mijn ogen en ik mijzelf zag zitten tegen de boom. Ik was omringd door ongelofelijk veel ranke wezentjes, die over mij heen sprongen, aan mijn haren trokken, met elkaar aan het stoeien waren. Kortom een hele bende puberachtige wezens die mij als speelbal of glijbaan gebruikten. En ik was daar gaan zitten voor een beetje rust. Ik kon mijn lachen niet meer houden. Met veel geproest kwam mijn verhaal eruit.

Nou ben ik het type dat regelmatig nog trompetgeschal, bliksemschichten en hemels gezang verwacht als ik mij afstem op welk wezen dan ook. Langzaam leer ik dat de wereld van de natuurwezens zich uiterst subtiel aan ons voordoet.

 

Dus, als je de eerste keer niks gehoord of gezien hebt, geef de moed dan niet op. Wees geduldig en probeer het gewoon een volgende keer. Al de keren dat je omringd bent door de natuur en je je in rust afstemt geeft dit een heerlijk vredig gevoel. Al was het alleen maar daarom, dan is je missie al dik geslaagd.

 

Vergeet vooral niet om het natuurwezen na afloop te bedanken voor jullie samenzijn en interactie. Is er groot vertrouwen van de kant van het natuurwezen nodig om contact te kunnen maken. Eeuwenlang hebben wij mensen het bestaan van natuurwezens ontkend of zelfs belachelijk gemaakt. Gelukkig zijn de tijden aan het veranderen en groeit het vertrouwen van de natuurwezens in de mens langzaam weer.

 

Tenslotte wil ik je nog attenderen op het gebruik van de Earth and Sky Synergy Essences, wanneer je contact wilt maken met een natuurwezen.

Deze essences zijn in opdracht van diverse natuurwezens gemaakt en bevatten hun levensenergie. Zo kun je toegang krijgen tot en je verbinden met hun wijsheid, inzichten en vreugde. Een diepere manier van je verbinden met hen is er niet.

 

 

Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwe blog posts en verder nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (zie ‘contact’).