Natuurwezens voor beginners

Erica de Kat AngelinoNatuurwezens

 

 

Google over kabouters: extreem kleine mannetjes die in het rood of bruin gekleed gaan. Klopt dit beeld nou wel of niet?

 

Wanneer je een ‘beginner’ bent op natuurwezengebied, wil ik je eerst wat vertellen over energie en bewustzijn en wat natuurwezens zijn.

 

In het universum staat alles met elkaar in verbinding. Een mega kwantumveld vormt hiervoor de grondslag en deze oceaan van levensenergie doordringt het hele universum. Alles bestaat uit de concentratie van die energie.

Dit idee is niet nieuw, bijna alle oude tradities spreken hierover in hun spirituele geschriften.

 

Alles is dus energie, bewustzijn, maar niet alles is materie.

Mensen, flora, fauna, water, rotsen, sterren en planeten, om er maar een paar te noemen, is allemaal bewustzijn in de materie. Ieder natuurwezen is ook bewustzijn, met elk zijn specifieke energie, maar dan zonder materiële vorm. Annelie van Eijk verwoordde het ooit als volgt: ‘natuurwezens ze zijn de lichtwerkers in en om de materie’. Ik zie ze als de hoeders van de materie.

 

De een ontfermt zich over de groei van het wortelstelsel van één bepaalde boom. De ander verzorgt al wat leeft in en om zoet water. Er zijn wezens die de lucht ontdoen van onzuiverheden. Of een natuurwezen dat een heel gebied onder zijn hoede heeft om de natuur op peil te houden en daarom nauw samenwerkt met diverse andere wezens die in dit gebied wonen en werken.

 

Er zijn ongelofelijk veel natuurwezens. Veel verschillende soorten werken nauw samen. Het zijn geen individualisten als de mens. Tijdens de maak van de Earth and Sky Synergy Essences heb ik talloze natuurwezens voorbij zien komen die ik nog nooit eerder had ontmoet en waarvan ik ook geen idee had hoe ik ze zou kunnen noemen. Ik ben opgehouden mijn hoofd te breken hoe ik ze toch in een hokje zou kunnen stoppen, want dan doe ik ze tekort.

Echter, omdat de mens nu eenmaal een beperktere belevingswereld heeft is het – zeker voor beginners – toch wel makkelijk de natuurwezens onder te brengen in verschillende categorieën.

 

Zo heb je onder andere:

  • de aardewezens, denk dan aan kabouters, aardmannetjes, gnomen, kobolden, trollen, feeën, elementaal wezens, deva’s, eenhoorns of centaurs;
  • de luchtwezens, zoals de sylfen;
  • de vuurwezens, hieronder vallen draken of salamanders;
  • de waterwezens, zeemeerminnen/mannen, ondines, limnaden en oceaniden kun je in deze categorie onderbrengen;
  • de etherwezens, met elfen en kosmische wezens.

De val van Atlantis was geen toeval. Het was voorbestemd en zou een cyclus worden van dualiteit. Het eenheidsgevoel en onvoorwaardelijke liefde dat er was in de hoogtij dagen van Lemurië en Atlantis verdween. Er was weinig of geen respect meer voor de natuur en de natuurwezens, waar de mens tot dan toe altijd in harmonie mee had samengeleefd. De meeste mensen waren vanaf dat moment afgescheiden van de bron, de innerlijke God en we gingen deze God en alles wat we innerlijk wisten buiten onszelf zoeken. We vergaten dat de Aarde, onze planeet die een levend, ademend wezen is, als een moeder voor ons is met haar helende en liefdevolle energie. Echter, over de hele wereld herinnerden zich een aantal mensen nog wel de multidimensionaliteit, eenheid en onvoorwaardelijke liefde. Door deze kennis te verspreiden hebben zij het licht brandend gehouden.

Maar niet alleen de mens keerde zich af van dit licht, ook een groot aantal natuurwezens leefde niet meer vanuit liefde en eenheid. Ook in hun rijken heerste er afscheiding, angst en achterdocht. En ook voor hen gold dat de ene soort meer in verbinding met alles bleef dan de andere.

Langzaamaan gaan velen zich weer herinneren dat we uit eenzelfde liefdevol bewustzijn en energie bestaan en daarom allemaal één zijn. Dat we weer vanuit vertrouwen, iets wat millenia onderdrukt is, samen kunnen gaan werken. Samenwerken aan en voor onze gezamenlijke ascentie. De Aarde is al geruime tijd haar trilling aan het verhogen. Hoe fijn zou het zijn om gezamenlijk verder te gaan in deze transformatie.

 

En hoe zit het nu met dat beeld van bijvoorbeeld kabouters; die extreem kleine mannetjes die in het rood or bruin gekleed gaan?

Dit is een beeld wat de natuurwezens aan ons doorgeven, wat wij kunnen begrijpen en herkennen met onze beperkte en selectieve waarneming. Het is zelfs zo dat natuurwezens ons laten zien dat hun uiterlijk en gedrag verschillend is afhankelijk van de regio waar ze voorkomen. Ben je in Oostenrijk dan zullen ze waarschijnlijk een gezellige Tiroler lederhose dragen. Ik ben natuurwezens tegengekomen in Naarden vesting die in een soort combat-Joe-pakjes rondliepen. Uit de tijd dat er in Naarden veel gevochten werd.

Dit beeld, hoe ze er uitzien, wat ze aan ons doorgeven, klopt dus niet. Wezens die niet uit materie bestaan zijn dragen dus ook geen pakjes en mutsjes. In de loop der duizenden jaren zijn er verschillende archetypes ontstaan die de mens kan bevatten.

 

Jaren geleden heb ik een droom gehad waarin ik afdaalde naar een soort middeleeuwse kerker. Achter de tralies, waar stro op de grond lag, zag ik ineens een rechtsdraaiende energetische werveling ontstaan. Ik begreep er helemaal niets van totdat er een vage rode kleur tevoorschijn kwam en deze kleur een soort mutsje werd. Toen pas begreep ik dat een kabouter zich aan mij wilde tonen. Maar eigenlijk was zijn ‘vorm’ die energetische werveling.

 

Ik besluit dit blog met te vertellen dat ieder mens een persoonlijk lichaamsnatuurwezen heeft.

Dit wezen helpt jouw ziel met alles wat ze zich voorgenomen heeft om te leren gedurende de nieuwe incarnatie in de materie. Zelfs vóór de conceptie verbindt jouw ziel zich al met een specifiek natuurwezen. Het wezen zorgt voor de juiste omstandigheden voor jouw ziel om te reïncarneren. Het zorgt zelfs voor het juiste moment van conceptie.

Later begeleidt het natuurwezen de vorming van jouw lichaam in de baarmoeder. Het heeft toezicht op alle fysieke transformaties gedurende jouw leven. Er bestaat een levenslange nauwe relatie tussen jouw ziel, je persoonlijkheid als zijnde de uiterlijke uitdrukking van de ziel en het natuurwezen.

Wees je meer bewust van deze vriend die al je hele leven bij je is en die zo ontzettend goed voor je ziel en lichaam zorgt.

 

Het volgende blog is het laatste deel van de introductie over natuurwezens.  Hierin vertel ik je hoe je contact kunt maken met natuurwezens en speciaal met je eigen lichaamsnatuurwezen.

 

 

Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwe blog posts en verder nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (zie ‘contact’).