Recept voor een afstandsbehandeling voor de natuur(wezens)

Erica de Kat AngelinoNatuurwezens

 

 

Twee dagen geleden kwam er een oproep via Facebook van een kennis, Ans van der Palen, om op 5 mei a.s. deel te nemen aan een helingsritueel voor de natuur en de natuurwezens in het Leurse bos. Er is daar een grootschalige kap geweest van diverse bomen. Wat moet er een paniek zijn ontstaan onder de natuurwezens. Helaas kan ik op de betreffende dag niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn. Ik heb echter toegezegd dat ik me zal afstemmen op hen die daar wel aanwezig zullen zijn, op de natuur en de natuurwezens. Het onderstaande stuk heb ik al een tijdje terug geschreven. Hoe mooi deze synchroniciteit.

 

——-

 

‘Je hebt ons al tijden beloofd om iets extra’s voor het bos te doen’. Deze woorden kwamen een tijd geleden tot mij tijdens een wandeling. Een beetje vermanend gesproken door de natuurwezens en terecht. Ieder jaar zie ik het stadsbos er slechter uitzien. Zelfs in de lente, wanneer er een uitbraak van nieuw groen is, zitten de bladeren al snel onder de rupsen, valt het blad af, kortom ziet het frisse groen er niet echt gezond uit. Het immuunsysteem is flink van slag. Waar komt dat door? Al luisterend hoorde ik: ‘de grond is te droog en te zuur. Wij hebben moeite ons te wortelen in een laag die zo hard is geworden. En wat nog belangrijker is: de mensen hebben te veel bomen als solitaire aangeplant. Bomen van dezelfde soort hebben elkaar nodig om te communiceren en elkaar te ondersteunen onder andere via onze wortelstelsels. Als wij te ver weg staan van soortgenoten dan hebben wij het moeilijk en bereiken we elkaar niet.’

Na de 3 najaarsstormen die we in een jaar hebben gehad, heb ik mij steeds verbaasd over het feit dat er zulke grote bomen – soms met een diameter van 1 meter – met zoveel gemak tegen de grond gingen. Als de boom dan lag was ik nog meer verbaasd over het fijne en oppervlakkige wortelstelsel van deze bomen. Hoe kan dit toch? …. Nu weet ik het dus.

 

Natuurwezens zijn meesters in het creëren maar soms is het fijn dat de mens hen een handje kan helpen in hun leefwereld.

Bij deze is dit blog ook een oproep aan diegenen die het verlangen hebben iets terug te doen voor hun eigen (stads)park, bos, tuin of perkje.

Wanneer je niet zo vaak op deze plaatsen komt om er ter plekke wat aan te doen, dan is een afstandsbehandeling een prima alternatief.

 

Men neme:

  • een afbeelding van de plek die je – in samenspraak met de natuurwezens – energetisch wilt gaan helen. Dit kan een eigen foto zijn of een plattegrond;
  • (half)edelstenen/kristallen;
  • de Earth and Sky Synergy Essences of andere remedies/essences;
  • een afbeelding van de Levensbloem; een teken dat sterk vitaliseert en stabiliseert (deze kan onder de afbeelding van de plek geplaatst worden);
  • je eigen helende handen.

Bereiding:

gebruik één ingrediënt, meerdere of allemaal en zet ze onder of op de afbeelding van de te behandelen plek.

Stem je af op de plek en stuur op jouw manier universele levensenergie naar de gehele plek. Neem hierin ook de informatie van de ingrediënten mee. Dit alles geeft vormkracht. Laat het aan het universum over wat het beste is voor deze plek. Je kunt het gedurende enige maanden herhalen. Soms is het zelfs nodig je enkele jaren af te stemmen op de plek.

 

Zoals bij ieder recept; wees creatief. Wanneer je zelf nog wat mooie ingrediënten weet: zet ze vooral in.

 

Als laatste kwamen de woorden van de natuurwezens: ‘zoveel hebben we niet nodig. Maar zie en hoor ons en handel daar naar. Samen kunnen we veel moois voor elkaar krijgen.’

 

——-

 

Bij een grote kap in een bos, zoals bovenstaand vermeld, kan het fijn zijn wanneer je extra aandacht besteedt aan de natuurwezens. Je kunt je voorstellen dat ze na een dergelijk kap danig van slag zijn. De bomen/struiken waar ze misschien al honderden jaren voor gezorgd hebben zijn plotseling weg. Waar moeten zij heen? Wat kan er gedaan worden? Ik heb thuis een kleine mandala van bergkristalpunten in de vorm van een Davidster liggen, met de punten naar binnen. Zo creëer je een groot energieveld dat niet naar buiten uitwaaiert maar zich centreert naar het midden en er een heilige ruimte ontstaat. Ik noem deze mandala de oplaad- en chillplek voor natuurwezens. Wanneer er in het bos gekapt is of een storm gewoed heeft zijn er altijd natuurwezens die van slag zijn. Ze komen dan mee naar mijn huis waar ze kunnen bijkomen en uitrusten op een superfijne plek met goede energie. Wanneer ze weer helemaal opgeladen zijn kunnen ze weer terug naar het bos om met hernieuwde kracht weer aan het werk te gaan.

 

Mocht je je geroepen voelen om mee te helpen om het Leurse bos weer magisch te maken, kijk dan op Facebook daar vind je alle informatie:

https://www.facebook.com/events/1814785652182482/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1493141120616828

 

 

Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwe blog posts en verder nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (zie ‘contact’).