Wij hopen je in het onderstaande verhaal mee te nemen om je hiermee te vermaken, maar vooral om je te inspireren. Op deze manier kun je de wijsheid van de wezens, naast het gebruik van de essences, nog meer ervaren.

The Gold You Are

 

Wederom waren we vroeg op pad om de derde essence te gaan creëren. Ook deze diende tijdens zonsopgang gemaakt te worden. Het was de zevende keer dat we ons op het bergpad begaven. Zelfs in de deemstering van de vroege ochtend herkende ik verschillende punten. ‘Voorbij dat bosje wordt het pad moeilijker begaanbaar. Bij die boom moeten we extra goed uitkijken want daar is het pad even megastijl. Als we die struik gepasseerd zijn dan komen we bij de rotsblokken en zijn we bijna bij de grote overhang.’

 

Eenmaal in de grot zag ik blauw plasma met wat koperkleurige slierten erin omhoog kruipen naar de plek waar wij zaten. Niet als gedaanten maar eerder als een soort water wat omhoog kroop. De schaal met water stond nu op de andere plek waar de kleine stalagmiet zich bevond aan de voet van een grote stalagmiet die vergroeid was met een stalactiet. Mimi en ik werden door het plasma meegenomen ‘down under’. Het leek alsof we op een enorme glijbaan naar beneden roetsjten. Toen we onderaan deze glijbaan waren, schoven we zo onze jurken in. Het leek wel een cartoon. Deze keer hadden de jurken de kleur van lapis lazuli. Er zat zelfs een soort zilveren borduurwerk op. We kregen beiden een tiara op ons hoofd met diamanten en werden op een troon gezet. Ik kreeg te horen dat de oorspronkelijke ‘zin’ van een kroon was dat de drager zo de energie van de (half)edelstenen kon ervaren. De kroon werd een geleider van deze energieën. Deze energieën werden weer gebruikt om het eigen energieniveau via het derde oog met daarachter de pijnappelklier te verhogen.

 

De vloer waarop we ons bevonden ging langzaam open. Het was te vergelijken met een diafragma van een lens die je openzet. Onder deze vloer bevond zich een verdiept grondvlak waar een mozaïek op zichtbaar werd van een zespuntige ster. Een oranjerode schaal, het leek op carneool stond op dit grondvlak. Het water van onze schaal werd hier in gedaan. De schaal werd weer aangestreken met een slagstok en niet aaneengesloten gouden golfjes lichtten op in de zijkant van de schaal. Er verschenen vijf echte goudvissen in de kom die hard rechtsom rondzwommen. Ik moest de betekenis van goudvissen maar op gaan zoeken, spraken de wezens. Bij de Chinezen staan goudvissen voor welvaart, rijkdom, geluk en overvloed. Maar ook voor het goud naar binnen brengen. Goudvissen zijn ook het heilige symbool van Boeddha. Het cijfer 5 is bij de Chinezen het belangrijkste geluksgetal en heeft wederom met overvloed en rijkdom te maken. Daarna zakte de schaal met water naar beneden, diep de grond in. Wezens van Binnen-Aarde ontfermden zich over de schaal met water om het te potentiëren. Ik hoorde de woorden: ‘not for your eyes’. De bovenkant van het vloeroppervlak sloot zich langzaam weer en er verscheen een soort mist vanuit de diepte tot aan waar wij stonden. Na enige tijd kwam de schaal met water weer naar boven. De goudvissen waren dood. Ik werd er verdrietig van. Er werd gezegd dat ik dat niet zo moest zien. De vissen werden door de wezens van Binnen-Aarde in de lengterichting met hun vingers geopend en er kwamen baby goudvissen uit, die heel blij in de schaal rondspartelden.

 

Later zat ik na te denken over de tekst ‘het goud naar binnen brengen’. Wij zijn een verlicht wezen; het goud, dat om op Aarde te kunnen functioneren een lichaam nodig heeft. Ik ervaardde de bovenstaande tekst dat we onze werkelijke staat van zijn in het lichaam mogen verankeren.

 

De betekenis van de goudvissen die uiteindelijk doodgingen en als een 2.0 versie tevoorschijn kwamen was zo mooi verbeeld door de wezens van Binnen-Aarde. In de 3D wereld zijn welvaart, rijkdom, geluk en overvloed dingen die we nagenoeg altijd buiten onszelf zoeken. Ze worden allen maar al te vaak slechts afgelezen aan de hand van ons banksaldo. Al deze woorden kun je ook vertalen naar ‘het goud’. En laten we dat nou in wezen zelf al zijn. Deze essence ondersteunt je in het transformeren van het buiten jezelf zoeken hiervan en je te laten ervaren dat je het goud al bent.